Question
Güncellenme tarihi:
5 Ağu 2018
- Korece
-
İngilizce (Birleşik Krallık)
-
Türkçe
Türkçe hakkında soru
Sen ve Siz arasındaki fark nedir?Sadece örnek cümleler vermekten çekinmeyin.
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
sen ))çok güzelsin!// tek bir kişiden bahsediyor
siz))çok guzelsiNIZ !!//çoğul yani bir çok kişiden bahsediyor
thats way...
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
sen, informal (you)
siz, polite (you) and used for second plural
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
Sen kelimesi tek bir kişiye hitap eder. Siz kelimesi ise çoğu kişiden bahseder. Ayrıca siz kelimesi saygı anlamında da kullanılır.
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
Sen 1 kişi için siz birçok kişi için kullanılır
Bu cevap yardımcı oldu mu?