Question
Güncellenme tarihi:
16 Tem 2016
- İngilizce (Birleşik Krallık)
- Farsça
-
Türkçe
-
Almanca
-
Arapça
Türkçe hakkında soru
oldum ile örnek cümleler göster.Mümkün olduğunca günlük ifadeyi bana anlat.
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
@ariane55: It's kind of similar to the verb "to be", "to become". Also you can use it to speak about a situation like: Hasta oldum = I got sick.
Öğretmen oldum = I have become a teacher.
Tanıştığıma memnun oldum = I am happy to meet you.
It shows you are in a specific state.
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Arapça Akıcıya Yakın
- Türkçe Akıcıya Yakın
you can just answer a question saying oldum, means i was or olmudum
which means i was not
Bu cevap yardımcı oldu mu?