Question
Güncellenme tarihi:
9 Şub 2018
- Japonca
-
İngilizce (Birleşik Krallık)
-
İspanyolca (İspanya)
-
İngilizce (ABD)
İngilizce (Birleşik Krallık) hakkında soru
decide ve determine arasındaki fark nedir?Sadece örnek cümleler vermekten çekinmeyin.
Cevaplar
Read more comments
- İngilizce (Birleşik Krallık)
- Geleneksel Çince (Hong Kong)
Decide=決める
例えば:
I haven't decided yet.
まだ決めていません。
I've decided on (going to) Kyoto University!
京都大学に決めたんだ!
Determineも「決める」という意味をもっていますが、Decideより強い表現です。そしてもう一つの意味も持っています:正確にわかる。例:
We can't determine whether or not this story is real.
この物語の真偽は分かりません。
形容詞にすると、Determinedになりますね。これは「決意が固い」という意味ですね。例:
He is very determined.
彼の決意はとても固い。
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Japonca
- İngilizce (Birleşik Krallık)
- Geleneksel Çince (Hong Kong)
@Chieko_Norwich no problem and thank you!! I'll keep studying hard!
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?