Question
Güncellenme tarihi:
16 Kas 2017
- Basitleştirilmiş Çince (Çin)
-
Lehçe
-
İngilizce (ABD)
Lehçe hakkında soru
z rodziną najlepiej wychodzi się z zdjęciach ne anlama geliyor?
Cevaplar
Read more comments
- Lehçe
It means that sometimes even strangers have more empathy than our family members. You look at the photos and see smiling ppl but in reality there may be violence at home or other problems.
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Lehçe
Słowo "wyjść" ma wiele znaczeń, w tym wyrażeniu wykorzystane są dwa z nich:
dobrze(źle) na czymś wyjść - zrobić dobry(zły) interes; zyskać (stracić) na czymś;
dobrze wyjść na zdjęciu - ładnie wyglądać na fotografii
"Z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciach" oznacza, że czasami NA interesach z rodziną (pożyczki, spadki, itp.) źle WYCHODZIMY, czasami możemy zostać oszukani lub wykorzystani. Krewni, bliscy ludzie, którym ufamy, mogą okazać się skąpi i pazerni. Najczęściej to wyrażenie używane jest w kontekście spraw finansowych, ale może się też odnosić do jakiejkolwiek formy braku pomocy i wsparcia ze strony rodziny, gdy okazujemy się w trudnej sytuacji.
Żeby "dobrze wyjść na zdjęciu" wystarczy się uśmiechnąć :)
To wyrażenie to gra słów - porównanie dwóch zupełnie różnych pojęć.
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Lehçe
Wytłumaczę to po polsku. To znaczy ze na zdjęciu wyglada się jak szczęśliwa i bezproblemowa rodzina natomiast w prawdziwym życiu rodzeństwo się kłóci i nie jest tak wesolo
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Lehçe
I think the most often we say it when it comes to money. Making any business with money (loan, selling things) often it goes wrong. "Wychodzić na zdjęciu" is sth like "to come out on a photo/to look good on a photo" and "wychodzić dobrze na biznesie" is "to do a good business with a profit". So with your family you won't do a good business (each is expecting a profit cause both sides expect a good price etc from his family member). But you'll look good with your family on a photo. :) Quite complicated.
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Basitleştirilmiş Çince (Çin)
- Kuzey Samice
Ciasto zdjęcia często wykorzystuję w swojej praktyce do stworzenia portfolio moich prac. Ale nie zawsze można znaleźć odpowiednie obrazy https://pl.depositphotos.com/stock-photos/ciast... A potem przychodzi mi z pomocą usługa, w której znajduje się duża liczba różnych obrazów.
Bu cevap yardımcı oldu mu?