Question
Güncellenme tarihi:
30 Eyl 2017
- İngilizce (ABD)
-
Geleneksel Çince (Hong Kong)
Basitleştirilmiş Çince (Çin) hakkında soru
足以 ve 足够 arasındaki fark nedir?Sadece örnek cümleler vermekten çekinmeyin.
Cevaplar
Read more comments
- Basitleştirilmiş Çince (Çin)
There should be verbs after 足以, while verb is not a must for 足够。举例 1 我们现在的准备足以让我们通过考试。2 这些钱足够去买一辆自行车了。 3 要买一辆自行车,这些钱足够了。
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Basitleştirilmiş Çince (Çin)
足够=enough(后接形容词)
足以=enough to do (后接动词)
例:他的内心足够强大。
他的内心强大,足以承受这些痛苦。
Bu cevap yardımcı oldu mu?