Question
Güncellenme tarihi:
18 Haz 2017
- Arapça
- İngilizce (ABD)
-
Fransızca (Fransa)
-
Türkçe
-
İspanyolca (İspanya)
Türkçe hakkında soru
Eski ve Yasli arasındaki fark nedir?Sadece örnek cümleler vermekten çekinmeyin.
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
Yaşli means something close to aged. Eski would be used for inanimate things
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Arapça
- İngilizce (ABD)
- İngilizce (Birleşik Krallık)
- Türkçe Akıcıya Yakın
eski.. an old object
yaşlı.. an old person
yaşlıyım : I am old
çanta çok eski : The bag is old
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
Deleted user
yaşlı for people
eski for table, windows ws...
and yaşlı for animal
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
eski bir eşya için kullanılır ama yaşlı yaşı ilerlemiş bir insan için kullanılır
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
Bu pantolon eskidi.
Karşı komşumuz yaşlandı.
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
Eski means for example, you have a t-shirt and it is torn. So this is ESKİ. Eski means old, former, olden.
Yaşlı means for example your grandma is 100 years old so she is YAŞLI. Yaşlı means old, aged, elderly etc.
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
eski: giydiğin elbise çok eski
yaşlı :bu adam çok yaşlı
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
You can use old for both of them. But if you are talking about some stuff you have to use old. İf you are talking about something alive you have to use old again but it means aged :)
Bu cevap yardımcı oldu mu?