Question
Güncellenme tarihi:
5 May 2017
- Rusça
-
İngilizce (ABD)
-
Türkçe
-
Belarusça
Türkçe hakkında soru
amaç ve hedef arasındaki fark nedir?Sadece örnek cümleler vermekten çekinmeyin.
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
Sözlükte "hedef" ne demek?
1. Nişan alınacak yer.
2. Ulaşılmak ya da elde edilmek istenen yer.
3. Bir kimsenin, topluluğun ulaşmak istediği konum, düzey, erek, amaç, gaye, maksat.
(Nedir.com sitesinden.)
Örneğin;
1. Nişan alınacak yer :
Örnek : Hedefe iyice odaklanmalısın, böylece onu vurabilirsin.
2. Ulaşılmak ya da elde edilmek istenen yer.
Örnek: Hedefe ulaşmak için az kaldı.
3. Bir kimsenin, topluluğun ulaşmak istediği konum, düzey, erek, amaç, gaye, maksat.
Örnek;
Benim hedefim(amacım) belli; ben öğretmen olacağım.
3. maddedeki "hedef", "amaç" ile aynı anlama gelmektedir.
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
"amaç" literally means purpose, while "hedef" literally means target.
Depending on the context you can either use them interchangeable or not.
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Rusça
- Rusça