Question
Güncellenme tarihi:
1 May 2017
- Rusça
-
Türkçe
Türkçe hakkında soru
-MAKTANSA/-MEKTENSE ile örnek cümleler göster.Mümkün olduğunca günlük ifadeyi bana anlat.
Cevaplar
Read more comments
- İngilizce (ABD) Akıcıya Yakın
- Türkçe
We use -mektansa or -mektense like "instead of"
So thats a sample sentence :
Sinemaya gitmektense konsere giderim.
Pilav yemektense makarna yemeyi tercih ederim.
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Rusça
- Türkçe
Çalışmaktansa uyumayı tercih ederim :)
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- İngilizce (ABD) Akıcıya Yakın
- Türkçe
Which means instead of going to the cinema I prefer going to a concert
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Rusça
- Türkçe
Yürümektense uçmayı tercih ederim
İngilizce öğrenmektense, rusça öğrenirim
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Rusça
- Türkçe
- İngilizce (Birleşik Krallık)
- Kitap okumaktansa oyun oynamayı tercih ederim.
- Evi temizlemektense yatmayı tercih ederim.
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Rusça
- Türkçe
- İngilizce (Birleşik Krallık)
@yavuzzzz Aynen öyle :D ama her ne kadar sevmesemde anne terliği korkusu sağolsun yaptırıyor 😂😂
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Rusça
- Rusça
- Türkçe
@dsara96 aynen öyle, oklava' yı bilir misin bende ondan çok korkardım annem eline aldığı gibi peşlerdi beni;)) korkumdan değil, saygımdan kaçardım tabiii:pp
Bu cevap yardımcı oldu mu?