Question
Güncellenme tarihi:
18 Mar 2023
- Ukraynaca
-
Japonca
Japonca hakkında soru
ケーキは好きですか。 ve 「ケーキはお好きですか」 arasındaki fark nedir?Sadece örnek cümleler vermekten çekinmeyin.
[why is the letter O「お」 here and what does it do?
Cevaplar
Read more comments
- Japonca
@akiraigo5
show politeness by『お』
お is used with verbs and nouns
verbs usually needs some conjugation or change
箸→お箸
母さん→お母さん
好きですか→お好きですか
嫌いですか→お嫌いですか
持ってますか→お持ちですか
出かけますか→お出かけですか
住んでますか→お住まいですか
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Japonca
- İngilizce (ABD) Akıcıya Yakın
お(o)is 尊敬語(sonkeigo)。尊敬語 means respectful expression.
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?