Question
Güncellenme tarihi:
5 Eki 2022
- Fransızca (Fransa)
-
İngilizce (ABD)
-
İspanyolca (İspanya)
-
İtalyanca
Türkçe hakkında soru
Yaz tatilimizi Türkiye’de geçirmemiz konusunda bizi çok desteklediler
Could you please explain the role of the "i" suffix of Yaz tatilimizi ?
Thanks
Thanks
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
It is a possessive suffix and is used to mean our holiday
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Fransızca (Fransa)
- Türkçe
If you are asking the final i in tatilimizi, here is the anwer:
Geçirmek governs the accusative case.
tatilimiz : nominative
tatilimizi : accusative
-i -de geçirmek
Geceyi otelde geçirmemiz gerekecek.
We’ll have to spend the night in a hotel.
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?