Question
Güncellenme tarihi:
29 Eyl 2022
- Rusça
-
Hollandaca
-
İngilizce (ABD)
-
Türkçe
Türkçe hakkında soru
Gidelim artık ve Gidelim gayrı arasındaki fark nedir?Sadece örnek cümleler vermekten çekinmeyin.
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
İkisi de aynı, ikincisi çok daha az kullanılır.
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Rusça
- Türkçe
Arkadaş ortamında 'gidelim artık' demeniz normal. Yöresel olarak bazı köylerde 'gidelim gayri' kullanılır veya diyalekt olmadığı halde gırgır olsun diye kullanılır.
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
Artık ve gayrı aynı anlama gelir. Gayrı kelimesi ege yöresinde kullanılır. (ege denizi kıyısında)
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
Aslında ikisi de aynı. Mesela bir ortamda daha fazla kalamayacağınızı hissettiğinizde gidelim artık dersiniz. Bir şeye tahammülünüz kalmadığında ise gidelim gayrı kullanırsınız.
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Rusça