Question
Güncellenme tarihi:
28 Eyl 2022
- Kazakça
-
İngilizce (ABD)
-
Almanca
-
İngilizce (Birleşik Krallık)
Kapalı soru
Türkçe hakkında soru
dünya ve alem arasındaki fark nedir?Sadece örnek cümleler vermekten çekinmeyin.
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
- Azerice
Dünya - Yaşadığımız gezegen (planet)
Alem - Evren, kainat (kosmos)
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
Dünya ve âlem birçok anlamda birbirinin yerine kullanılır. Ancak âlem sözcüğünün şu iki anlamının yerini dünya alamaz; 1. eğlence (Her hafta sonu âlem yapar.) 2. eğlenceli kimse (Senin baban çok âlem biri, bizi neşelendirdi.)
İngilizcedeki ‘world’ sözcüğünün karşılığı olarak ‘dünya’ sözcüğünü kullanmanısı öneririm.
For the BEST translations on the internet of âlem, click:
https://www.okyanusingilizce.com/turkce-ingiliz...
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?