Question
Güncellenme tarihi:
24 Eyl 2022
- Japonca
-
İngilizce (ABD)
-
Türkçe
-
İngilizce (Birleşik Krallık)
Türkçe hakkında soru
alışırım ve alışkınım arasındaki fark nedir?Sadece örnek cümleler vermekten çekinmeyin.
Şaştım ve şaşkınım
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
- İngilizce (ABD) Akıcıya Yakın
"Alışırım" means "I will get used to it", in future. "Alışkınım" means "I am used to it", already. "Kadınlar tarafından reddedilmeye alışkınım" and "Sorun değil, yakında buna da alışırım".
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
- İngilizce (ABD) Akıcıya Yakın
"Şaştım" and "şaşkınım" basically means the same thing, it means you are surprised right now. "Şaştım" is not common usage though. So they are not similar to "alışırım" and "alışkınım".
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Japonca
- Türkçe
- İngilizce (ABD) Akıcıya Yakın