Question
Güncellenme tarihi:
17 Ağu 2022
- Fransızca (Fransa)
- İngilizce (ABD)
-
Türkçe
-
İngilizce (ABD)
Türkçe hakkında soru
Merci de me donner les différentes significations de (de /da) en turc. Avec des exemples svp ne anlama geliyor?
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
@peacesilverr
Benim kitabım evde kaldı.
Bugün ev de sıcak.
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Fransızca (Fransa)
- İngilizce (ABD)
Bunları biliyorum. İleri seviye için birkaç örnek verir misiniz lütfen?
- Türkçe
@peacesilverr
Example: Evde de işlerim var.
İsmin de hali olan "-de" eki birleşik yazılır.
Bu konunun ileri seviyesi,sanırım,("too" ya da "also" anlamındaki) bağlaç "de"yi ayrı yazmayı unutmamaya özen göstermek.
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Fransızca (Fransa)
- İngilizce (ABD)
Bunu da biliyorum😀😀Şimdi bir cümle gönderiyorum. Çok sağ olun
- Fransızca (Fransa)
- İngilizce (ABD)
1.Keşke biraz daha çalışsaydım “da” sınıfına geçseydim
2.Araya giren zaman ve farkındalıklar “da”yerini KEŞKELERLE bırakıyor
3. Ne kadar keşkeleri sevmem desek “de”hatalarımız isteklerimizi, arzularımız hep olacaktır
(Desek kelimesini detayla anlatır mısınız lütfen 🙏🏻)
- Türkçe
@peacesilverr
1) Okul zamanı çok az ders çalıştım.Keşke biraz daha çalışsaydım “da” sınıfımı geçseydim.
2) Cesaret edemeyipi isteklerimizi gerçekleştirmiyoruz.Araya giren zaman ve farkındalıklar “da” yerini KEŞKELERE bırakıyor.
"demek" in anlamı söylemek
desek": demek fiili,dilek-şart kipi,3. çoğul şahıs,
de bağlacı ya da ismin "-de" hali ile ilgisi yok
Cümle şöyle de olabilir: Ne kadar keşkeleri sevmediğimizi söylesek “de” hatalarımız isteklerimizi, arzularımız hep olacaktır.
0
likes
1
disagree
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Fransızca (Fransa)
- İngilizce (ABD)
Actually i wanted the signification of the de,da i wrote in the 3 sentences please
- Türkçe
@peacesilverr
1. I wish I had also studied a little more and passed the class
2. Intervening time and awareness also leave their place to WISHES
3.Even though we also say " I don't like "I wish" ", our mistakes will always be our wishes and desires.
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Fransızca (Fransa)
- İngilizce (ABD)