Question
Güncellenme tarihi:
15 Ağu 2022
- Arapça
-
Türkçe
-
İngilizce (ABD)
-
İngilizce (Birleşik Krallık)
Türkçe hakkında soru
Türkiye Cumhuriyeti, dünya durdukça var olacak.
*dünya durdukça* ne anlama geliyor?
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
Dünya var olmaya devam ettiği sürece
Burada durmak hereketin kesilmesi anlamında değil; yerinde durmak, oradaki varlığını sürdürmek anlamındadır
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
Mesela:
Bu kalem masada dursun (masada kalsın)
Sen evde dur (evde kal)
Elma, dalında duruyor (elma, dalında)
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
“Dünya durdukça “ as long as the world exist
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
'dünya durdukça' burada 'ebediyen, sonsuza kadar" demek.
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
'dünya durdukça' burada 'ebediyen, sonsuza kadar" demek.
Tanım ve İngilizce karşılıklar için:
https://www.okyanusingilizce.com/kelime/d%C3%BC...
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?