Question
Güncellenme tarihi:
15 Ağu 2022
- İngilizce (ABD)
-
Türkçe
Türkçe hakkında soru
Erim bidenem ne anlama geliyor?
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
@lovelanguages31 I’ve never heard that sentence before. Did you write it correct?
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- İngilizce (ABD)
- Türkçe
'Erim, bidenem'
Kocam (herifim, erkeğim, yiğidim) bir tanem.
'Al hançeri kadınım, vur ben öleyim, ah kapınızda bidenem kul ben oleyim'
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
@lovelanguages31
"My darling (husband), my sweetheart"
But this is not standard Turkish. Usage and pronuncation of these words resembles to Azerbaijani and Turkmen languages so I assume that this sentence is said with Eastern Anatolian dialect of Turkish.
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
That kind of accent generally belongs to aegean region and is still spoken.
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
Erim 'my darling' gibi bir anlama gelmez bence. Daha çok 'evimin direği, kocam,' gibi bir anlamı var. ('erim, bidenem'i burada gerçek anlamında kullanıldığını varsayarsak) Daha çok bidenem 'darling'e yakın. @crxzy
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?