Question
Güncellenme tarihi:
13 Ağu 2022
- Endonezce
-
İngilizce (ABD)
-
Türkçe
-
Arapça
Türkçe hakkında soru
seni mutlu edeceğim ve seni mutlu oluşturacağım arasındaki fark nedir?Sadece örnek cümleler vermekten çekinmeyin.
yani etmek ve oluşturmak arasında fark nedir?
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
Seni mutlu oluşturacağım doesn't make sense. The correct one is seni mutlu edeceğim
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Endonezce
- Türkçe
For example
Benim için yeni bir klasör oluşturabilir misin? (Can you create a new folder for me?)
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
@turkceogrenenkiz21 The second example doesn't make sense but the first one is correct
You could also say instead of your second example;
Seni mutlu eden imkanlar/seçenekler/durumlar sağlayacağım..
Senin mutlu etmek için herşeyi yaparım.
Seni mutlu edeceğim.
Mutlu olmanı sağlayacağım.
Seni mutlu etmek için elimden ne gelirse yapacağım.
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
Seni mutlu oluşturacağım, literally means i will create you happy.
The other one means i will make you happy. Two completely different meanings and first one doesnt make sense.
Bu cevap yardımcı oldu mu?