Question
Güncellenme tarihi:
13 Ağu 2022
- Japonca
-
İngilizce (ABD)
-
Türkçe
-
İngilizce (Birleşik Krallık)
Türkçe hakkında soru
sayılmak ile örnek cümleler göster.Mümkün olduğunca günlük ifadeyi bana anlat.
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
Saymak = Count
Sayılmak = be numbered, be counted
Sayılması = counting
But we have one more
VarSaymak/varsayılmak= guesswork
Bütün numaraları saymak lazım!
Bazen insandan sayılmak gerekiyor. (We use for as/like)
Sometimes you have to see me as a human being.
Satın aldığınız ürünlerin sayılması gerekiyor.
Her şeyin iyi olduğunu varsaymak iyi bir fikir.
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
First Meaning: Bir şeyin var olduğu kabul edilmek, farz olunmak --> Mikrop savaşının da 1900lü yılların buluşu olduğu sayılır.
Second Meaning: Sayma işine konu olmak, addedilmek --> Görevlilerinin nezaretinde açılan sandıklardan çıkarılan oy zarfları teker teker sayıldı.
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
Bu sayılmaz tekrar bekliyoruz. (You can say this phrase when a guest coming to your house is going to leave. It makes you look kind and hospitable.)
Bu cevap yardımcı oldu mu?
Deleted user
@mai1029mai Sınıfa gelen öğrenciler bir bir sayıldı,bu yiyecek en sevdiğim yiyeceklerden biri sayılır.
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Japonca
Deleted user