Question
Güncellenme tarihi:
13 Ağu 2022
- İngilizce (ABD)
-
Türkçe
-
İbranice
Kapalı soru
Türkçe hakkında soru
bilgise ve sevgise ve bilge ve sevgi ve What is “gise” suffix doing? arasındaki fark nedir?Sadece örnek cümleler vermekten çekinmeyin.
Cevaplar
Read more comments
Deleted user
@Andrew_Robert_17 Bilgse hatalı bir sözdür yani yanlış yazılmış. Bilge ise her şeyi bildiği gibi, bildiği şeyleri de iyi ve sağlam bilen, bilgisini kendisi ve başkaları için en yararlı bir biçimde kullanabilen, iyi ahlaklı, olgun kimse.
"Eski zaman bilgeleri, toplumca el üstünde tutulurdu(değer verilip sevilirdi)"
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- İngilizce (ABD)
Yazım hatası için özür dilerim. Bir tanımdan ziyade, bunun cümlelerde farklı yazıldığını gördüm. -gise veya -se son eki ne yapıyor?
Deleted user
- İngilizce (ABD)
“Hepimizin bilgisi var”, bunu biliyoruz. Bilgi insanı böbürlendirir, sevgiyse geliştirir.
Deleted user
@Andrew_Robert_17 Sevgiyse burdaki -se karşıllaştırma ilgisi kurar ve karşıtlığı güçlendirir.
Bu cevap yardımcı oldu mu?
Deleted user
@Andrew_Robert_17 "Beni sev" mesela bu bir emirdir yap anlamında "Keşke beni sevse" burdaki -se ise birinden yapmasını beklediğimiz davranıştır.
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- İngilizce (ABD)
Deleted user
@Andrew_Robert_17 Umarım anlamışsındır mümkün olduğunca anlatmaya çalıştım.
Bu cevap yardımcı oldu mu?
Deleted user