Question
Güncellenme tarihi:
12 Ağu 2022
- Endonezce
-
İngilizce (ABD)
-
Türkçe
-
Arapça
Türkçe hakkında soru
nasip ne anlama geliyor?
as in
"nasip etmek" and
"nasip olmak"
feel free to provide example sentences.
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
Nasip = (close meaning is all from fate) everything you can have by destiny
Nasip / nasib / takdir / Bagikan
Hayat ve ya kader tarafında bize düşen paya nasip denir.
Bugün ki nasibimiz (kazanç, takdir, earning) buymuş.
Bize güzellikler nasip et (to give us) Allahım!
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
NASİP = 1. Bir kimsenin payına düşen şey. 2. Bir kimsenin elde edebildiği, sahip olabildiği şey, °behre. 3. Allah’ın bir kimse için belirleyip verdiği şey, °kısmet, °talih, °baht: O kadar çalıştım olmadı, demek ki nasip değilmiş. / Nosibinde ne varsa, o. 4. (ünlem) ‘Allah böyle bir kader yazmış’ veya ‘kaderde varsa olur’ anlamında bir söz: A: Bu yıl fındık var mı? B: Nasip!
https://www.okyanusingilizce.com/kelime/nasip
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?