Question
Güncellenme tarihi:
11 Ağu 2022
- Fransızca (Fransa)
- İngilizce (ABD)
-
Arapça
-
İspanyolca (Meksika)
-
Almanca
Arapça hakkında soru
This is my first draft of trying to explain my favorite masala chai recipe to an Egyptian friend. Could you please correct my mistakes? I eventually want to know how to say all this in a conversation, not just write it... but this is my first step.
طريقتي المفضلة لعمل الشاي الهندي مع توابل
اسكبي اتنين و نص كوب ماية في قدر (اكتر بشوية من نص لتر)
:لما بيسخن الماية اضفي الحاجة التالية في الماية
trying to say while the water is heating up... not when but don't know the word
معلقة كبيرة من الزنجبيل المفروم الطازج
عصا واحدة من القرفة مقسمة الى قطع اصغر
عشر خيط زعفران لو بتقدري بتلاقيها
:و كمان حطي التوابل التالية في طاحونة التوابل
اتنين معلقتين صغيرة من الهيل المطحون
اتنين معلقتين صغيرة من الشمر المطحون
تسعة فصوص
٢٢ حبة فلفل اسود
اضفي التوابل المطحونة الى الماية المغلي
و تفليل الحرارة الى نار هادئة جدا
This is only the first half of the recipe because I did not want to make this post too long. Will post the second half in a separate post later!
Cevaplar
Read more comments
- Arapça
دي بس اللي بتتسمى طاحونة
الجهاز اللي بنستخدمه في المطبخ اسمه "مطحنة
I hope that wasn't too fast.
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Fransızca (Fransa)
- İngilizce (ABD)
@Sara_Egypt This is wonderful (and I loved hearing your voice for the first time!). It's a little fast for me, but it will be great practice to listen and re-listen until I understand everything you said. Audios are super helpful to me, because it helps me hear the words pronounced correctly. Thank you again for taking the time!
- Arapça
@tesasilvestre My pleasure!
You already did a great job, I just added few things to sound more natural, still you can use fusha terms as you wish, as long as we can understand you.
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Fransızca (Fransa)
- İngilizce (ABD)
@Sara_Egypt
!اهلان بيكي يا سارة
سمعت تسجيلك كتير امبارح. كان مفيد اوي اوي
.وبعد ما فكرت فهمت تصحيحاتك و اقتراحاتك انا كتبت الوصفة مرة تانية معها
* * بس كان فيه تلات كلمات الي مكنتش عارفة اكتبها صح - او مكنتش متأكدة عنها. كتبت دي بين
?ممكن تشوفيها تحت و تحصصها لو سمحتي
!ان شأ الله كتبت الباقئ صح
🙏 شكرا جدا لمساعدتك
حطي كبيتين و نص ماية في * حلة * (اكتر بشوية من نص ليتر)
: و الماية بتسخن حطي الحجات دي في الماية
معلقة كبيرة من الزنجبيل المفروم يكون طازج -
عود قرفة متقسم قِطْعة اصغر -
عشر واحدات زعفران لو بِتِقْدَري تلاقيها -
:و كمان حطي الطوابل دي في مَطْحانة التوابل
معلقتين صغيرين من* الحَبَهان * المطحون -
معلقتين صغيرة من الشمر المطحون -
تسعة (٩) فُصوص -
اتنين و غشرين ( ٢٢) حَبَّة فلفل إسْوِد -
ضيفي* التوابل المطحونة لالماية المغلي *
و قليل الحرارة على النار هادية جدا
- Arapça
@tesasilvestre
العفو 🌹
لتر صح في الفصحى أو المصري-
طازه (كنت عملت بيها بوست على تيليجرام قبل كدا)
حطي الحاجات * يمكن مش باين الألف في نطق العامية بس هي الأصح تتكتب كدا.
متقسم قطع أصغر
طوابل I guess it's just a typo
توابل الصح
حبهان برافو صح
للماية المغلية
قللي
ممتازة 👏👏👏
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Fransızca (Fransa)
- İngilizce (ABD)
@Sara_Egypt
شكرا
🙃 انا كتبت " لتر" صح المرة الالى ومش عارفة ليه كتبت الكلمة بشكل مختلغة المرة التانية -
.بنسبة الكلمة "طازه" هابحث على بوستك على تيليجرام. مش فاكرة ان شفتها ابل كدا -
!حاجات مش حجات - اوكي -
قطع" :دا الجمع من "قطعة"؟" -
.طوابل" مش خطأ مطبعي عشان ال ط و ال ت مش اريب"
🤭 !خطأ في مخي
- Arapça
@tesasilvestre
😂
عادي متقلقيش، بتحصل
أيوه قطع جمع قطعة مضبوط👍
لينك بوست "طازه"
https://t.me/EgyptianArabi/411
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Fransızca (Fransa)
- İngilizce (ABD)