Question
Güncellenme tarihi:
11 Ağu 2022
- Endonezce
-
İngilizce (ABD)
-
Türkçe
-
Arapça
Türkçe hakkında soru
demek ve söylemek ve konuşmak ve sohbet etmek ve bahsetmek arasındaki fark nedir?Sadece örnek cümleler vermekten çekinmeyin.
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
Sana gerçeği söyledim.
Bana böyle dedi.
Arkadaşım ile konuştum.
Arkadaşım ile sohbet ettim.
Ona senden bahsettim.
Note: Söylemek&demek and konuşmak&sohbet etmek can be used interchangeably but not always. Bahsetmek = mention.
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
@turkceogrenenkiz21 sohbet etmek iki yada daha fazla kişiyle aranızda geçen diyalogdur. Demek ve söylemek eş anlamlı iki kelimedir. Konuşulan bir şeyi karşınızdakine aktarmaktır. Bahsetmek ise bir konu üzerinde söz söylemektir. Veya söylenen birşeyi bir başkasına söylemek şkkindede kullanılabilir. Bunlar birbirlerinin yerine kullanılabilen sözcükler.
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
There is no difference between demek and söylemek
ex: daha demin dedim / daha demin söyledim. (ı just said)
But also 'told' suits better with söylemek and 'say' suits better with demek.
Konuşmak=talk
sohbet etmek=chat
konuşmak can be use with every sentence and it is more comprehensive. But sohbet etmek is used for if there over one people are talking with each other fluently and more about their life and more sincere you can use sohbet etmek.
there no much difference between them, though.
ex:
gel sohbet edelim.
(let's have a chat)
gel konuşalım
(let's have a talk)
bahsetmek=to mention/talk about someone
ona senden bahsettim
ı talked her about you
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Endonezce