Question
Güncellenme tarihi:
10 Ağu 2022
- Türkçe
-
İngilizce (ABD)
-
Basitleştirilmiş Çince (Çin)
-
Geleneksel Çince (Hong Kong)
Basitleştirilmiş Çince (Çin) hakkında soru
就算 ile örnek cümleler göster.Mümkün olduğunca günlük ifadeyi bana anlat.
Cevaplar
Read more comments
- Geleneksel Çince (Tayvan)
- Basitleştirilmiş Çince (Çin)
就算我迟到了,你也不能不打招呼就走了啊。
就算你道歉了,但我还是不能现在就原谅你。
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
@zephtung Thanks~
it means “even if“ as i understand
i am seeing more words as ”even if“ meaning while checking dictionary
is it most used one?
- Basitleştirilmiş Çince (Çin)
- Japonca Akıcıya Yakın
- Türkçe
- Geleneksel Çince (Tayvan)
- Basitleştirilmiş Çince (Çin)
@-nwzrdn- Yes, this is the most commonly spoken colloquial word.
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Basitleştirilmiş Çince (Çin)
Yes,it means"even if". And it does get used a lot.
However, there are some similar expressions in Chinese which are also commonly used, such as"即使","哪怕"and"纵然".
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe