Question
Güncellenme tarihi:
8 Ağu 2022
- Japonca
-
İngilizce (ABD)
-
Türkçe
-
İngilizce (Birleşik Krallık)
Türkçe hakkında soru
koku ve kokulu arasındaki fark nedir?Sadece örnek cümleler vermekten çekinmeyin.
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
Koku = Smell —
Good smell/ güzel koku
Kokulu = aromatic/ Fragrant (with smell)
It’s fresh and fragrant flower / taze ve güzel kokulu çiçek
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
@mai1029mai
koku = 香り、匂い
kokulu = 香りを持っている(もの)、香り高い
pis kokulu = 臭い
kokusu güzel = 香りがいい
トルコ語で名詞に「-lı, -li, -lu, -lü」という接尾詞が来ると、名詞は形容詞になります。日本語にある「-な」と「-(し)い」に似ています。例えば:
güç = 力
güçlü = 強い
akıl = 心、知恵、頭 (抽象的な意味で)
akıllı = 頭がいい、賢い
zevk = 楽しみ、娯楽
zevkli = 楽しい
at = 馬
atlı = 騎手
hız = 速度
hızlı = 速い
tat = 味
tatlı = 1) 甘い 2) 可愛い 3) 美味しい
ad = 名前
adlı = という、といわれる (「名前を持っているもの/人)
Kore = 韓国
Koreli = 韓国人
Tokyo = 東京
Tokyolu = 東京に住む人 (東京人)
普通は、好きな単語につけてもいいですよ!
elma = りんご
elmalı = りんごがある(もの)
例えば elmalı turta = アップルパイ
çiçek = 花
çiçekli = 花がある(もの/ところ)
例えば çiçekli bahçe = 花がある庭 (花庭)
sivilce = アクネ
sivilceli = アクネを持つ(人)
sivilceli çocuk = アクネを持っている子供
orangutanlı park = オランウータンがある動物園
mai1029maili günler = mai1029maiが生きる/となりにいる日々
(生き物の名前につけると、こんなふうに使われると思います)
dondurmalı öğün = アイスがある食事
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Japonca
- Türkçe
@mai1029mai はい、sivilce は ニキビ* です。ごめんなさい、辞書でアクネと書いていましたから...
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Japonca