Question
Güncellenme tarihi:
8 Ağu 2022
- Arapça
-
İngilizce (ABD)
-
Türkçe
-
Rusça
Türkçe hakkında soru
yapacak değil / yapmayacak değil
or
yapıyor değilim / yapmıyor değilim
what do they mean and how to use them ne anlama geliyor?
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
yapacak is future tense, pozitif meaning
yapacak değil is future tense, negatif meaning
* yarın okula gidecek değilim/gitmeyeceğim.
yarın okula gitmeyecek degilim/gideceğim.
two negatives forms are positive meaning
* yapıyor is present continuous tense, positive
yapıyor değilim is present continuous tense, negative
yapmıyor değilim is present continuous tense, positive
şu anda yemek yiyor değilim/ yemiyorum.
su anda yürümüyor değilim/yürüyorum.
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Arapça
@71MBA01 once again, your answers have been truly clear and understandable to me 😄 thank you so much!