Question
Güncellenme tarihi:
25 Tem 2022
- Japonca Akıcıya Yakın
- İngilizce (ABD) Akıcıya Yakın
-
Arapça
-
İngilizce (ABD)
-
Hintçe
Kapalı soru
Türkçe hakkında soru
Görüşürüz.
Hoşçakal.
Kendine iyi bak. ile örnek cümleler göster.Mümkün olduğunca günlük ifadeyi bana anlat.
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
@saad-Lee they all have the same meaning but sometimes we can use them in different places. if you mean "see you later./bye bye" it's all the same..
For ex;
-İyiki bugün buraya geldik. Harika birgün geçirdim teşekkürler..
Bende öyle!! (Sonra) görüşürüz/kendine iyi bak/hoşçakal.. (you can use all of them.. itt all means to say see you later easily)
———
But to give an example in some cases, such as when breaking up with your lover, we say"Kendine iyi bak or Hoşçakal”
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
common mistake -> correct form
sağol -> sağ ol
hoşçakal -> hoşça kal
gülegüle -> güle güle
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?