Question
Güncellenme tarihi:
21 Tem 2022
- İngilizce (Birleşik Krallık)
-
Latince
-
Norveççe (Nynorsk)
-
İsveççe
Türkçe hakkında soru
where do you use eyvllah? I know it means ok I will do it and thank you but when do you say eyvllah as thank you , to someone older than you or someone who is superior than you or only Muslims in turks only use this as to show gratitude ?? ile örnek cümleler göster.Mümkün olduğunca günlük ifadeyi bana anlat.
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
Eyvallah kelime anlamı hakkında detaylı bilgim yok ama daha çok bir durumu kabul ettiğimizde söylenir. Bir alçak gönüllülük ifadesi sayılabilir Örneğin sen çok iyi bir dostsun diyen birine eyvallah diyebilirsin. Ya da biri sana yardım ettiğinde Eyvallah bro diyebilirsin.
Arkadaşlık jargonunda sıklıkla kullanılıyor diyebiliriz.
Bunun yanı sıra romantik ilişkilerde kullanılmaması gerekir. Sevgiline ya da ilişkideki partnerine eyvallah demen pek uygun olmayabilir. Bu daha çok arkadaşlar arasında diyebiliriz
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
Needs a long answer. It can be used as you've written but not appropriate for formal and/or official talks. It can be an allright to a friend, to anyone as a humorous answer as well as expressing being broken, sometimes as a threat, etc. It's an arabic word but not limited to muslim-muslim, nor necessarily gratitude.
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
Eyvallah has three senses in Turkish, which is fully translated in the link below. You can use it
1 between close friends
2 in an informal atmosphere
you should avoid using it
1 to elderly and respected persons
2 in formal situations
https://www.okyanusingilizce.com/kelime/eyvallah
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?