Question
Güncellenme tarihi:
18 Haz 2022
- İtalyanca
-
İngilizce (Birleşik Krallık)
-
Türkçe
Türkçe hakkında soru
terazı ve tartı ve denge arasındaki fark nedir?Sadece örnek cümleler vermekten çekinmeyin.
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
@Ivandarko_Della_Domu Terazi farsça kökenlidir. The word 'terazi' is of Persian origin. Bir kolun iki ucuna asılı iki kefeden oluşan tartma aracı, tartı, tartaç.
For ex:
Terazi yardımıyla elindeki tüm altınları tarttı.
The word ‘tartı’ is Persian origin. Tartı, tartmak eylemi ya da biçimi. Ağırlık. Weight, weighing.
Denge=balance
Tartıya iki farklı ağırlık koydu. She put two different weights on the scale (tartı). Scale arms balanced. Terazinin kolları dengelendi. The stone in her hand weighed 100 grams.
Terazi için görsel:
https://images.app.goo.gl/CUoUeGCVKTNvXXLm6
Terazi, tartı için görsel: Dijital terazi ya da tartı aynı anlama gelir ikiside ağırlığı ölçmek için kullanılır.
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn...
Denge için örnek bir görsel:
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn...
Günlük konuşmada daha çok ‘tartı’ kelimesini kullanıyoruz. ‘Baskül’ kelimesi de tartı aletiyle aynı anlama gelmektedir.
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- İtalyanca
- Türkçe
@Ivandarko_Della_Domu ▪️terazi:cisim ölçümü için kullanılır(hassas şeyler)
▪️Tartı:ağırlık için kullanılır
▪️Denge:parkta oynanan tahterevalli gibi
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
@Ivandarko_Della_Domu
▪️balance:used for measuring objects (delicate things) ▪️Scale: used for weight ▪️Balance: like a seesaw in the park
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- İtalyanca
- Türkçe
- İtalyanca
- İtalyanca