Question
Güncellenme tarihi:
17 Haz 2022
- Türkçe Akıcıya Yakın
-
Türkçe
-
Kürtçe
-
Fransızca (Fransa)
Türkçe hakkında soru
Uğramasın sana ne anlama geliyor?
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
uğramak "ziyaret etmek" anlamına gelebileceği gibi "zararı dokunmak" anlamına da gelebilir. Burada nasıl bir bağlam içinde kullanıldığına bakmamız gerekir.
mesela: "Bugün arkadaşıma uğramadım." > "I don't visit my friend today."
ya da: "Sana hiçbir kötülük uğramasın." > "Don't any harm come to you."
Bu cevap yardımcı oldu mu?