Question
Güncellenme tarihi:
29 May 2022
- Arapça
-
Türkçe
-
İngilizce (ABD)
-
İngilizce (Birleşik Krallık)
Türkçe hakkında soru
Aşina ile örnek cümleler göster.Mümkün olduğunca günlük ifadeyi bana anlat.
Cevaplar
Read more comments
Deleted user
Aşina bildik,tanıdık anlamlarina gelmektedir.Örnek verecek olursak:Bilgisayar oyunlarına gerçekten aşina değilim.
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
@Fatima_Alshaar
Aşina kelimesiyle eş ve yakın anlamlı olan sözcükler şu şekilde sıralanabilir:
1- Dost 2-Munis 3- Tanıdık 4- Müteradif
Aşina Ne Demek?
Aşina kelimesinin ilk anlamı bilindik, daha önce tesadüf edilmiş, tanışılmış olandır. Bunun dışında bu sözcük, yakın arkadaş, dost ve sırdaş anlamında da kullanılır. Günlük hayatta ''göz aşinalığı' deyimi de en çok kullanılan deyimler arasında yer almaktadır.
Örnek Cümleler:
1- Ayla'nın çektiği fotoğraflara daha öncesinden göz aşinalığım var.
2- Daha öncesinde İngiltere'de bulunduğum için Avrupa'ya aşinayım.
Aşina Olmak Nedir?
Aşina olmak sözcüğü bilmek ve tanıdık gelmek demektir.
Haberlerde izlediğimiz kötülüklere aşina olduk.
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
Yemek yemek yemeye aşina olduğum kadar, keşke, pişirmeye de olsam.
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Arapça