Question
Güncellenme tarihi:
19 May 2022
- İspanyolca (Meksika)
-
İbranice
-
İzlandaca
-
Tibetçe
Türkçe hakkında soru
azim ile örnek cümleler göster.Mümkün olduğunca günlük ifadeyi bana anlat.
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
@kantaidiyu
Azim nedir, Azim ne demek
Azim; kökeni Arapça dilinden gelmektedir.
Bir işteki engelleri yenme kararlılığı
"Azim" ile ilgili cümle örnekleri
"Bu engin ruh, bu tükenmez azim, Türk milletinin varlık sebebidir." - R. E. Ünaydın
Azim isminin anlamı, Azim ne demek:
Erkek ismi olarak; Büyük, ulu. Erkek ismi olarak; Kararlı, azmeden.
Azim hakkında bilgiler
Azîm, (Arapça العظيم) İslam'da bir kavram olan ve Kur'an'da geçen Allah'ın 99 adından biridir.
Azim, çok yüce ve çok büyük olan; sınırsız ve kayıtsız büyüklük, üstünlüğün tek sâhibi, pek azametli, yüce olandır.
Azim ile ilgili Cümleler
Azimli kadınlardan nefret ederim.
Nereye gidersen git, azimli olmadan başaramazsın.
Düşmanca bir ortamda hayatta kalmak için bir insan doğaçlama yapabilmeli ve azimli olabilmeli.
Başarı her zaman azimlinin tarafındadır.
Bu iyi bir şirket! Başkan gerçek bir azimli kişi ve işçilerin hepsi ellerinden geleni yaparlar.
Azim, genellikle söylenir, başarının anahtarıdır.
Tom'un azimliliğine hayranım.
Azim ve sabır her kapıyı açar.
Bir yabancı dil öğrenmek azim gerektirir.
Azimli insan duvarı deler.
Azim tanımı, anlamı:
Azmetmek : Bir işteki engelleri yenmeye karar vermiş olmak.
Azmettirmek : Bir suçu veya herhangi bir işi kesinlikle yapmasına karar verdirmek.
Azimet : Gidiş.
Azimet etmek : Gitmek, yola çıkmak.
Azimkar : İradeli, gayretli, istençli, kararlı.
Azimli : Kararında, tutumunda direnen, kararlı. Azmi olan.
Azimlilik : Azimli olma durumu.
Azimsizlik : Azimsiz olma durumu.
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
Deleted user
"azimli sıçan (fare) duvar deler" bazen insanlar bunu "azimle sıçan olarak veya azimlı sıçan ( dışkılama eylemi anlamında) olarak anlayabiliyor. ne yalan söyleyeyim benim gözümde de 2. si canlanıyor :)
herneyse anlamına bakarsak da: pes etmeden çalışıp çabalayan büyüklüğü farketmez her engeli aşabilir ( büyüklüğü farketmez anlamı da bu atasözündeki sıçan figürünün duvardan çok daha küçük olması)
son olarak Türkçede belli bir seviyeye gelince atasözleri ve deyimleri incelemeni öneririm , kelimeleri mecazi anlamlarıyla öğrenmen daha derin bir öğrenme ve bakış açısı sağlayacaktır.
Bu cevap yardımcı oldu mu?