Question
Güncellenme tarihi:
18 May 2022
- Arapça
- İngilizce (Birleşik Krallık) Akıcıya Yakın
-
Türkçe
Türkçe hakkında soru
içeriyi ve içeride arasındaki fark nedir?Sadece örnek cümleler vermekten çekinmeyin.
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
içeri = inner part (nominal noun)
içeriyi = inner part (accusative noun) (içeriyi görmek; içeriyi kontrol etmek)
içeride = inside (locative adverb) (içeride görmek; içeride kontrol etmekk)
İçeriyi gördüm : I saw the inner part.
İçeriyi kontrol ettem : I checked the inner part.
İçeride gördüm : I saw it inside.
İçeride kontrol ettem : I checked it inside.
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?