Question
Güncellenme tarihi:
17 May 2022
- Arapça
-
Türkçe
-
Azerice
-
İngilizce (ABD)
Türkçe hakkında soru
seninle ve senle arasındaki fark nedir?Sadece örnek cümleler vermekten çekinmeyin.
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe Akıcıya Yakın
doğrusu seninle. ama konuşurken senle diyoruz kolay geldiği için
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Arapça
@ispartadondu
Hangisi doğru kullanımdır ve bunlardan birini kullandığımda yanlış olur mu?
- Türkçe Akıcıya Yakın
- Arapça
@ispartadondu
evallah sağolun
sağol sağolun
arasındaki fark nedir
- Türkçe
seninle = grammatical, standard
senle = colloquial, accepted
eyvallah, sağ ol/un
You can use all of them as a way of accepting someone's thanks. (Sağ ol/un is the correct spelling)
eyvallah = a bit slang
sağ ol = for one person
sağ olun = for 2 or more persons or as a graceful addressing to one person
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
@kuzyildizi1453 We can use ‘senle’ because more daily. But you can also say both
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Arapça