Question
Güncellenme tarihi:
6 May 2022
- Farsça
- İngilizce (Birleşik Krallık) Akıcıya Yakın
-
İngilizce (Birleşik Krallık)
-
Türkçe
Türkçe hakkında soru
bu ve bunlar arasındaki fark nedir?Sadece örnek cümleler vermekten çekinmeyin.
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
@simahsni این مفرد است، اینها جمع هستند اینا خیلی قدیمین شما باید از شر این بدی ها خلاص شوید.
Bu cevap yardımcı oldu mu?
Deleted user
- Türkçe
@simahsni Bu: this
Bunlar: these
For exp:
I love this song
I love these guys.
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
'Bu' is singular and 'bunlar' is plural. Just like 'this' and 'these'.
Also you can use a noun after 'bu' but can't use one after 'bunlar' cause it won't make sense.
Bu kitap sıkıcı.
This book is boring.
Bunlar sıkıcı.
These are boring.
Bu cevap yardımcı oldu mu?