Question
Güncellenme tarihi:
27 Oca 2022
- Almanca
-
Türkçe
-
Japonca
-
İspanyolca (İspanya)
Türkçe hakkında soru
Bunu Türkçe da nasıl dersiniz? "Mach dir darüber keine Gedanken."
"Denk nicht ständig daran."
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
Bunun üzerinde düşünme
sürekli bunu düşünme
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
@mertif2000
"Mach dir darüber keine Gedanken."-> Bu konuyu kafana takma/ O konuyu hiç dert etme./ Bu konuda endişe etme.
"Denk nicht ständig daran." -> Sürekli aynı şeyi düşünüp durma.
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Almanca
@kapris68 'takmak' kelimeyi dizilerde çok duydum, ama nasıl kullanılır pek anlamadım 😅 daha örnek verebilir misin?
- Türkçe
@mertif2000
Dinge einfach dass du
nicht loslassen kannst.( besessen)
" takmak" ( hier Umgangssprachlich -> sich den Kopf zerbrechen)
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
@mertif2000
-Öğretmen bana kafayı taktı, sürekli benimle uğraşıyor
-Taktı bana, bir rahat bırakmıyor
- Kafamı ona buna takıp sinirlerimi bozamam.
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Almanca
- Türkçe
Deleted user
Kafana bunu çok takma, yakında her şey yoluna girecek.
Aklını bununla meşgul etme. Bu sorunu çözeceğiz.
Kafanı buna takma, bu borcu öderiz.
Bu cevap yardımcı oldu mu?