Question
Güncellenme tarihi:
27 Oca 2021
- Peştuca
- Farsça
-
Türkçe
-
İngilizce (ABD)
-
Urduca
Türkçe hakkında soru
belirli geçmiş zaman ve isim cümlelerinde belirli geçmiş zaman arasındaki fark nedir?Sadece örnek cümleler vermekten çekinmeyin.
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
-di li geçmiş zaman (fiili olan/with verbs)
Süt içti. (it)
Yağmur yağdı. (it)
Kitap okudum. (I)
Biz geldik. (we)
Onu hiç dinlemediniz. (Plural you)
Duydun mu? (You)
Gittiler. (They)
-di li geçmiş zaman (isim cümlesi/without verbs)
you can write the -di- seperately here, but we almost always write them together and it really doesnt differentiate from the sentences which have verbs. I’ll show in examples:
Gençken ben de güzeldim. (Güzel idim.)
Kedi beyazdı. (beyaz idi.)
Siz zengindiniz. (Zengin idiniz.)
Onlar yavaştı. (Yavaş idi.)
Biz de oradaydık. (Orada idik.)
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- İngilizce (ABD)
- Türkçe
both of them are past tense and have the suffix -di/dı/du/dü/ti/tı/tu/tü
belirli/bilinen gecmis zaman is for verbs: geldi, gitti, öptü, sordu...
the other one is for nouns and it usually becomes a "isim-fiil" (a type of 'fiilimsi' which was a noun first but now used as a verb): güzeldi, uzundu, kitaptı, kalemdi...
i hope it helps!
Bu cevap yardımcı oldu mu?