Question
Güncellenme tarihi:
Deleted user
10 Şub 2017
Türkçe hakkında soru
gönül ve yürek ve kalp arasındaki fark nedir?Sadece örnek cümleler vermekten çekinmeyin.
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
kalp ile yürek yakın anlamlı fakat gönül kelimesi biraz daha farklı.
"hastanın kalbi kurdu."(yürek kelimesi kullanılmaz)
"Ana yüreği dayanmaz."(kalp kelimesi kullanılırsa anlamda bozulma olur.)
"kuzu yüreği sağlığa faydalıdır."(kalp kelimesini kullanabilirsin)
gönül, kalpte oluşan duyguların kaynağıdır diyebiliriz.(kalp burada mecazi bir anlam taşıyor)
"Gönüller bir olsun."(kalpte oluşan duyguların kaynağı bir olsun manasındadır.)
karışık geldiyse açıklama lütfen anlamadığın yeri sor :)
Bu cevap yardımcı oldu mu?