Question
Güncellenme tarihi:
7 Kas 2020
- Almanca
-
İngilizce (ABD)
-
Fransızca (Fransa)
-
Türkçe
Türkçe hakkında soru
uymak ile örnek cümleler göster.Mümkün olduğunca günlük ifadeyi bana anlat.
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
Bu kıyafet bana uyar= this clothes is suits me /fit me
Bu perde kanepe ile uydu=this curtain fitted with sofa
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
We use it to say something like “ fine by me”= “bana uyar”
+Film izlemek ister misin?( Do you wanna watch a movie?)
-Olur, bana uyar (Okay, fine by me)
And it can be used as “ follow/obey the rules” = “ kurallara uymak”
+ Polis kurallara uymayanları uyardı.( The police officer warned some people who didn’t follow the rules”
Bu cevap yardımcı oldu mu?