Question
Güncellenme tarihi:
14 Ağu 2020
- Arapça
-
İngilizce (Birleşik Krallık)
-
Türkçe
-
Almanca
Türkçe hakkında soru
"kıllanma" ne demek ?
"kendini kasma" ne demek ?
ikisi ne zmn kullanılır? ile örnek cümleler göster.Mümkün olduğunca günlük ifadeyi bana anlat.
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
"Kıl" insan ya da bazı nadir durumlarda hayvanlarda bulunan tüydür. "Kıllanma" ise bu tüylerin artması ya da tüysüz bir vücutta aniden gelişen tüy artması durumuna verilen isimdir. "Kıllanmak" ise çift anlamlı bir sözcüktür. Hem vücutta kıl mevcudunun artması durumunda hem de bir durumdan şüphelenme ya da durumdan memnun olmama durumunda kullanılabilir. İkinci durum "sokak ağzı ya da sokak jargonu" diyebileceğimiz türdendir.
"Kıl çadır" (Çeşitli -genelde keçi- hayvanların kılından yapılmış çadır)
"Kıllı erkek, kıllı kadın"
"Vücudunuzda ani kıllanma olduğunda lütfen doktora görününüz."
"Ben bu işten kıllandım abi" (Ben bu işten şüphelendim)
"Kasmak", kısaltma,daraltma,kasları germe gibi anlamlara sahiptir. Ancak, mecazen kendi sıkma, baskı altına alma durumunda kullanılır.
"Kendini kasma bu kadar, olacağı varsa olur!" (Düşünme,zorlama,baskılama(stress) kendini bu kadar. Olacak olursa yine olur)
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
"kıllanmak" is a slang that means "to be in doubt about things"
exp:
-söylediklerinden kıllandım. benden bir şeyler gizliyor sanki.
"kendini kasma" means "don't go too harsh on yourself"
you can just use it anywhere with this meaning
exp:
-sınav çok zor olmayacak. kendini kasma.
hope this helps :)
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Arapça
- Arapça