Question
Güncellenme tarihi:
27 Tem 2020
- Lehçe
- İngilizce (ABD)
-
Türkçe
-
Portekizce (Brezilya)
-
Farsça
Türkçe hakkında soru
kere ve kez ve defa arasındaki fark nedir?Sadece örnek cümleler vermekten çekinmeyin.
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
Synonym words. ❗
Kez:
isim;
Bazı sayı sıfatlarıyla birlikte kullanılarak bir olayın ve olgunun her bir tekrarlanışını bildiren söz, defa, kere, sefer, yol.
Ör: İki kez İstanbul'a gittim.
Kere:
isim, Arapça kerre;
Kez, yol, defa, sefer.
Ör: "Bir kere düştün mü ne arayan olur ne soran!" - Burhan Felek
Defa:
isim, (defa:), Arapça defʿa;
Kez, kere, sefer, yol.
Ör: "İlk defa bu fikir, bir fikir olmaktan çıktı." - Yahya Kemal Beyatlı
Kaynak T. D. K.
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
Çoğu zaman üçünü de aynı yerlerde kullanabilirsiniz. Birçok cümlede üçü de aynı anlamı verir.
Beş kere elimi yıkadım.
Beş kez elimi yıkadım.
Beş defa elimi yıkadım.
Bu cevap yardımcı oldu mu?