Question
Güncellenme tarihi:
16 Ara 2019
- Arapça
-
İngilizce (ABD)
-
İsveççe
-
Türkçe
Türkçe hakkında soru
tacir ve tüccar arasındaki fark nedir?Sadece örnek cümleler vermekten çekinmeyin.
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
tüccar, alım satım işleriyle uğraşan, ticaretle ilgilenen kişilere denir. tacir ise, herhangi bir hizmeti insanların ayağına getiren kişilerdir.
bir örnek vermek gerekirse; türkiye'de ticaret borsasında buğday alıp satan kişi tüccar, ırak'ta buğdaya ihtiyaç olduğunu bilerek türkiye'den kilosu 1 liraya aldığı buğdayı ırak'a götürüp 10 liraya satan tacirdir.
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
Tacir ,ticaretle uğraşan kişidir. Tüccar ise tacirler demektir, yani tüccar tacirin çoğuludur.
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
@ameryouka كلتاهما من أصل عربي
كما تعلمون ، التاجر هو صيغة المفرد ، التجار هم صيغة الجمع
لكن لا يوجد فرق بينهما باللغة التركية في هذه الأيام
لذلك نحن نستخدم كلاهما بنفس الطريقة بعد الآن
Tacir = تاجر
Tüccar = التجار
Tacir = Tüccar
Tacirler = Tüccarlar
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Arapça