Question
Güncellenme tarihi:
17 Eki 2019
- Farsça
-
İngilizce (ABD)
-
Türkçe
-
Rusça
Türkçe hakkında soru
nice senelere ve nice seneler arasındaki fark nedir?Sadece örnek cümleler vermekten çekinmeyin.
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
çok fark yok. ikisi de aynı şey demek. ikisi de her türlü yerde kullanılabilir, örneğin hem iş yerinde hem de yakın arkadaşının doğum gününde kullanabilirsin.
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
Pek fark yok.
"Nice seneler daha birlikte olacağız."
"Nice birlikte mutlu senelere."
1.cümlede kesin yargı bildiriyor. 2.cümlede ise bir dilekte bulunuyor.
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
Hemen hemen ikiside aynı anlamdadır.
1.Nice senelere genelde çoğul bir anlam ifade etmektedir.Örneğin kalabalık bir yerde birçok kişiye hitap edildiği için hep birlikte nice senelere denir.
2.Nice seneler genelde tek bir kişiye söylenen bir dilektir
1
disagree
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
Nice seneler ( Nominative = Yalın hâl/İsmin yalın hâli )
Seninle daha nice seneler birlikte çalışmak isterim.
Nice senelere ( Dative = Yönelme hâli/İsmin -e hâli )
Hep birlikte nice senelere erişmeyi dilerim.
@ali_alf9
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe