Question
Güncellenme tarihi:
8 Ara 2016
- Arapça
- İngilizce (ABD) Akıcıya Yakın
-
İngilizce (ABD)
-
İsveççe
-
Türkçe
Türkçe hakkında soru
Gel ey sevgili İstersen yar ol gel İstersen yara Ne gönlümün derdini sor bana Ne sararan yüzümü sor Ey gönlümün sol yarısı Aklıma koydum seni aklım almadı Kalbime koydum seni sana doymadım Arşımın aşkı yar Aşk sandığın kadar değil yandığın kadar! ne anlama geliyor?
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
Sorduğunuz şiir,cok fazla mecazi anlam içeriyor.Turkce anlar misiniz anlatsam ? Eğer Turkce 'yi daha yeni yeni ogreniyorsaniz bu sizin için zor bir şiir.
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Arapça
- İngilizce (ABD) Akıcıya Yakın
- Türkçe
o zaman şöyle cevap vereyim, cümle cümle açıklayayım size : Gel ey sevgili istersen yar ol gelistersen yara : yar demek sevdiği kişi,sevgilisi demektir. Ona sesleniyor ve kendisine adım atmasını istiyor. Beni sevmesen de kalbimi acıtacaksan da ,yara olacaksan da gel ben seni kabul ederim diyor.
Ne gönlümün derdini sor bana ,ne sararan yüzümü sor : Bana derdimi de sorma ,seni beklemekten sararan yüzümü de sorma diyor şair.
Ey gönlümün sol yarısı,aklıma koydum seni aklım almadı;kalbime koydum seni sana doyamadım : Seni kalbimin en güzel köşesindesin, aşkı akıl anlamaz, ama bu aşkı kalbime koyduğumda da kalbim seni almadı, o kadar büyüksün ki gönlümde sana doyamadım.
Arşımın aşkı yar,aşk sandığın kadar değil yandığın kadar : Büyük aşkım, aşk zannettiğn kadar değildir içinde, ona kavuşmak için dört gözle beklersin içten içe yanarsın ya o kadar işte... demektedir şair.
İnşAllah açıklayabilmişimdir anlayabileceğiniz şekilde.
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
Deleted user
I know you asked this 3 years ago and you have probably read so many of these now but still :,)
Roughly it would mean,
Gel ey sevgili İstersen yar ol gel İstersen yara:
Come my love, If you want
come as a lover and If you want come as a wound.
Ne gönlümün derdini sor bana Ne sararan yüzümü sor:
Don't even ask me about my heart's agony or my pale face
Ey gönlümün sol yarısı Aklıma koydum seni aklım almadı:
Oh, half of my heart, I placed you in my mind and I lost my mind
Kalbime koydum seni sana doymadım:
I placed you in my heart and I could not get enough of you
Arşımın aşkı yar:
My eternal love*
Aşk sandığın kadar değil yandığın kadar!:
Love is not as you assume, Love is as you burn!
*This line is really poetic and I'm not really sure about the meaning of "arş" since It can also be a religious word so I tried to translate that one roughly.
Hope this helps still!
Bu cevap yardımcı oldu mu?
Deleted user
تأتي يا حبيبتي، إمّا كنت حبيبة إمّا جرحة
لا تسأليني عن حزن قلبي ولا عن عيوني التي تبكيون دوما.
يا فرحة قلبي، لقد وضعتك في ذهني، لم يكفيك، ثم وضعتك في قلبي ولكن ما زلت لا أشبع... العشق هو الأعلى... العشق ليس كما تتفكرين وإنّ العشق هو الأذى...
Bu cevap yardımcı oldu mu?