Question
Güncellenme tarihi:
7 Ara 2016
- Japonca
-
Türkçe
-
İngilizce (ABD)
-
İtalyanca
Türkçe hakkında soru
rağmen ile örnek cümleler göster.Mümkün olduğunca günlük ifadeyi bana anlat.
Cevaplar
Read more comments
- Azerice
- Türkçe
Her şeye rağmen seni affetmiştim.
Burada olduğuna rağmen beni aramadın.
Seni sevmeme rağmen olanları unutamam.
Bu cevap yardımcı oldu mu?
Deleted user
@yuamsg:
ona rağmen seni affettim. (yani sen bana bir şey yaptın ve ben yinede seni affettim.)
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Japonca
@niilufer
"Halde" ve "rağmen"
Aynı anlam mı?
•Burada olduğun halde beni aramadın
•burada olduğuna rağmen beni aramadın
- Azerice
- Türkçe
@yuamsg: "Burada olduğuna rağmen" bana çok doğru gelmedi. "Burada olmana rağmen beni aramadın/aramamışsın" demek daha düzgün olur gibi.
'karşın' kelimesini de aynı şekilde kullanabilirsin. Aşağıdakilerin hepsi aynı anlama geliyor:
10 saat uyumama rağmen hala uykum var.
Dün gece 10 saat uyudum. Buna rağmen hala uykum var.
10 saat uyumama karşın hala uykum var.
10 saat uyuduğum halde hala uykum var.
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Japonca
- İngilizce (ABD)
- Türkçe
Yağmur yağmasına rağmen hala güneşli
Deprem olmasına rağmen kimse panik yapmıyor
Sabah kalkamamama rağmen okula geç kalmadım
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
- İngilizce (ABD) Akıcıya Yakın
- Türkçe