Question
Güncellenme tarihi:
9 Haz 2019
- Japonca
-
Basitleştirilmiş Çince (Çin)
Kapalı soru
Basitleştirilmiş Çince (Çin) hakkında soru
足以 ve 足矣 arasındaki fark nedir?Sadece örnek cümleler vermekten çekinmeyin.
Cevaplar
Read more comments
- Basitleştirilmiş Çince (Çin)
- Geleneksel Çince (Hong Kong) Akıcıya Yakın
- Geleneksel Çince (Tayvan) Akıcıya Yakın
两个词都是足够、可以的意思,但有一些区别:
足以:用于句中,后面必须接其它成分,相当于be enough to.
足矣:用于句尾,后面不能接成分,相当于be enough
eg.我有一壶酒,足以慰风尘
如此,人生足矣
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Basitleştirilmiş Çince (Çin)
後者は、もう満足だ。っていうニュアンスですが、前者は単語じゃなくて、2つの単語の組み合わせだけで、その意味として、「それを以てたやすく何かをすることができる。」「十分にxxxxをすることができる。」 ってことです。
「足」とは、十分に
「以」とは、何を持って
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Basitleştirilmiş Çince (Çin)
我有一壶酒,足以慰风尘って日本語だと、オレは酒があるから、それを以て、十分に些細な出来事を慰めることができるの。って言う意味だ
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Japonca