Question
Güncellenme tarihi:
7 Şub 2019
- İngilizce (ABD)
- Almanca
-
Fransızca (Fransa)
-
Türkçe
-
Çekçe
Türkçe hakkında soru
Was ist der Unterschied zwischen "bilmek" und "tanımak"? ile örnek cümleler göster.Mümkün olduğunca günlük ifadeyi bana anlat.
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
- Kürtçe
Ben okuma yazma bilirim.
Araba kullanmayı bilirim.
Yemek yapmasını bilirim.
Uçak kullanmasını bilirim.
Bir çocok 12 aylık iken yürüyebilir.
Tarihi iyi bilirim, çok tarih kitapları okudum.
Araba kullanmayı bilmiyorum.
Okuma yazma bilmiyorum.
Bu şehire yeni geldim fazla insan tanımıyorum.
Yirmi senedir bu binada oturuyorum, herkesi iyi tanıyorum.
A: Şu karşıdahi kadın kim , tanıyormusun ?
B: Hayır, tanımıyorum. Ama Kemal tanıyor ona bir soralım.
But
Bazı insanları tanımak zordur.( to know personely well, to know people character)
Ben hiçkimseyi tanımam. ( I do not listen to anyone, no one command me)
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Danca
- Türkçe
- İngilizce (Birleşik Krallık) Akıcıya Yakın
bilmek: zu wissen
tanımak: zu kennen
Beispiel
Futbol oynamayı biliyorum.
Ich weiß, wie man Fußball spielt.
Seni bir yerlerden tanıyorum, ama çıkaramadım.
Ich kenne dich von irgendwoher, aber ich kann mich nicht erinnern.
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- İngilizce (ABD)
- Almanca