Question
Güncellenme tarihi:
8 Ara 2018
- Arapça
-
İngilizce (ABD)
-
İngilizce (Birleşik Krallık)
-
Türkçe
Türkçe hakkında soru
beni/seni ve bana/sana arasındaki fark nedir?Sadece örnek cümleler vermekten çekinmeyin.
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
@ashwysa
Beni yüzmeye götür.
Bana elma getir.
Seni seviyorum.
Sana armut aldım.
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
beni örnek: beni kim götürecek , beni ara, beni gördün mü gibi yani başkasina kendini soyler gibi daha detayli konuşuruz
seni örnek : seni seviyorum, seni arayacağım, seni gördüm yani beniyle ayni sayılır ama bunlar anlık anında simdiki zaman yani neyde diğeri ne geçeyim
bana örnek : bana bunu al , bana ne dedi o , onu bana getirin genelde çoğunluk yani kalabalık ortamda söylenir dediğim gibi daha detaylı anlatırım kısa ve öz anlatiyorum sana
sana örnek : sana alayım mı , sana kim ne dedi sana anlatıyorum gibi -bana- gibi bu da çoğunluk kalabalıkta sadece bir kişiye hitap etmek için inşallah yardımcı olmuşumdur sana
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
beni seni belirtme ekleri
bana sana yönelme ekleridir .
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- İngilizce (ABD) Akıcıya Yakın
bana--to me/sana--to you
beni--me/seni--you
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
Difference is:
When u say beni like me
Bana like to me
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Türkçe
-i is added to the object of the sentence sometimes
and -a simply means 'to'
bana: to me
bana bak - look at me (look towards me)
seni seviyorum - I love you
subject: me
object: you
the verb: to love
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?